Kliederkerk 12 juni: Feest van de Geest!

Zondag 12 juni hebben we een fijne kliederkerk met elkaar gehad met als thema "Feest van de Geest".  José Kruize ging voor in de dienst en besprak tijdens haar overweging de negen vruchten van de Geest. De bijbehorende Bijbelteksten werden in verschillende talen voorgelezen, waaronder in het Oekraïens. De muziek werd verzorgd door het combo. Tijdens het echolied "Laat je licht maar schijnen" gaven we het licht van de paaskaars aan elkaar door.

Na de dienst werd het thema verder uitgewerkt aan de hand van diverse activiteiten:
- Schilder wat er in je opkomt als je aan de Heilige Geest denkt;
- Maak een foto en leg (het werk van) de Heilige Geest zo in eigen beelden vast;
- Bellenblazen en een spelactiviteit voor de kinderen;
- In gesprek aan de hand van een kletspot.

De kliederkerk werd afgesloten met een high tea. Alle lekkernijen waren door de gemeenteleden zelf gemaakt.

Openluchtdienst Tweede Pinksterdag

Op 2e Pinksterdag, maandag 6 juni, zou er voor het eerst sinds lange tijd weer een openluchtdienst worden gehouden op het borgterrein van Verhildersum. Helaas moest de dienst in verband met het weer naar Pro Rege worden verplaatst. Desondanks mogen we terugkijken op een mooie dienst.

De dienst werd in samenwerking met de GKv Leens georganiseerd. Ds. Van Hemmen ging voor en CMV Wilhelmina verleende haar muzikale medewerking.