Uitvoeringen Musical Ruth

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt in de Andreaskerk de Bijbelse musical Ruth uitgevoerd. Er wordt meegewerkt door ongeveer 50 mensen: toneelspelers, zangers, muzikanten en decorbouwers.

Het verhaal over Ruth is een prachtige vertelling, die ons niet alleen meeneemt naar een tijd van hongersnood en crisis, maar ook nog eens begint met de dood van drie personen. Net als in het Bijbelboek Ruth speelt Noömi, de schoonmoeder van de Moabitische Ruth, een belangrijke rol in de musical. Na alle ellende die haar overkomt verandert ze haar naam in Mara (‘de verbitterde’). Haar verdriet heeft een einde gemaakt aan wie ze ooit was. Later in het verhaal keert het tij en gaat Ruth een belangrijke rol spelen in haar geluk. Ruth verklaart met de woorden ‘Jouw land is mijn land, jouw God is mijn God’ intens diep met Naomi verbonden te zijn. Het verhaal van Noömi en Ruth is niet alleen een verhaal van hongersnood en verdriet, maar bovenal een verhaal van hoop. Het is een verhaal van graf tot wieg in plaats van andersom.

Uitvoeringen:
Zaterdag 15 juni 20.00 uur
Zondag 16 juni 14.30 uur

Toegang: 7,50 euro (tot 12 jaar gratis)

Voorverkoop:
Na afloop van de kerkdiensten
Ekster mode en wonen (Valge 31, Leens)

Nacht zonder dak

25 Mei is het zover:
Dan gaat de nacht zonder dak van start.... Voor alle jeugd van de GKV Leens en de PKN-Leens-Mensingeweer. Op het terrein achter bouwmarkt van Duinen gaan we als straatkinderen met elkaar de nacht buiten doorbrengen in je eigen gepimpte krot!

Dit alles om geld op te halen voor Stichting TEAR, die projecten organiseert voor straatkinderen.
Tear is een organisatie die strijdt tegen armoede en onrecht wereldwijd. Ze helpen, geven trainingen en steunen initiatieven die mensen in staat stellen weer in hun kracht te gaan staan. Tear sluit altijd aan bij de eigen plannen en dromen van mensen en moedigt aan die met eigen middelen en creativiteit waar te maken.

18:30  Start van de avond met opbouwen en pimpen van je krot
21:30  Een veelzijdig programma :-)
02:00  (zak)Lampen uit...
07:30  Ontbijt