Red een kind

Red een kind

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie die in 1968 is opgericht. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. 
Omdat je als kerk samen met Red een Kind een enorm verschil maken kunt maken voor kinderen in armoede, heeft de Diaconie voor deze organisatie gekozen. Via Red een Kind kunnen talloze projecten worden gesteund.

De Diaconie heeft hieruit het project 'Een goede start voor elk kind' gekozen. Inmiddels heeft er al een verloting plaatsgevonden voor het goede doel. Ook werd er een andere keer een maaltijd georganiseerd. In mei 2023 vonden er een fietstocht + lunch plaats. Alle activiteiten waren een succes!

Op zondag 29 oktober 2023 na de dienst vond er weer een activiteit plaats. Het was een gezellige en geslaagde ochtend. Men ging met elkaar in gesprek aan de hand van kletspotten en nadien was er een soepproeverij.

Op zondag 18 februari 2024 werd er weer een maaltijd georganiseerd. Er was soep met brood en als afsluiting een toetjesproeverij.

De komende tijd zullen er door de Subgroep Diaconie nog allerlei andere activiteiten worden georganiseerd.


 

lees meer »
 
Collecten Collecten


Klik hieronder voor meer informatie over de komende collecten.

 

lees meer »
 
'Vooruit met de geit'

'Vooruit met de geit'


Project Moldavië: 'Vooruit met de geit'

De afgelopen jaren zijn er verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van het project 'Vooruit met de geit'.

Het project ging in november 2019 van start met een themadienst. In 2020 vond er een talentenveiling plaats en werd er een gezamelijke snert- en pannenkoekenmaaltijd gehouden. In 2021 speelden we bingo en een Bijbelquiz, werd er een fietstocht georganiseerd en een taartverkoop gehouden.

Inmiddels is het project afgerond. Niet alleen werd er een geweldig bedrag opgehaald voor het goede doel, we mogen ook terugkijken op tal van geslaagde activiteiten.


Nieuw project
In de tussentijd hebben we diverse nieuwe projecten overwogen en hebben we gekozen voor de organisatie Red een Kind. Via Red een Kind kunnen talloze projecten worden gesteund, vnl. in Afrika, en hieruit hebben we een keuze gemaakt, zoals u verderop kunt lezen. In samenwerking met de Subgroep zullen weer diverse activiteiten worden georganiseerd.

 

lees meer »
 
Inzamel- en spaaracties Inzamel- en spaaracties

Mocht u nog ongebruikte mobiele telefoons thuis hebben liggen, waarom neemt u ze dan niet mee naar de kerk?
Naast mobiele telefoons mag u ook aanverwante artikelen zoals laders inleveren.

De Diaconie heeft al veel ingeleverde mobieltjes kunnen opsturen naar Stichting Opkikker. Deze stichting organiseert met de opbrengst Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Ook kunt u (schone!) doppen en Douwe Egbertsspaarpunten inleveren in de kerk. De spaarpunten gaan naar de Voedselbank, de doppen worden gebruikt voor de financiering van hulphonden (Stichting Bultersmekke).

Alvast bedankt voor uw bijdrage!


 
lees meer »
 
Inzameling Voedselbank Inzameling Voedselbank
Elke derde dinsdag van de maand wordt er tussen 19.00 en 20.00 uur een inzameling voor de Voedselbank gehouden bij de NGK Leens, via de ingang aan de Achtervalge. De zondag ervoor wordt er een inzameling gehouden in onze kerk.

Helpt u mee om voor de cliënten van de Voedselbank te zorgen?

Namens de Diaconie hartelijk bedankt voor uw bijdrage

 
lees meer »
 
Beleidsplan en visie van de Diaconie Beleidsplan en visie van de Diaconie

Wilt u meer weten over wat wij doen? Raadpleeg dan hier het beleidsplan en de visie van de Diaconie.

 
lees meer »