Uitvoeringen Musical Ruth

Uitvoeringen Musical Ruth
Op zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt in de Andreaskerk de Bijbelse musical Ruth uitgevoerd. Er wordt meegewerkt door ongeveer 50 mensen: toneelspelers, zangers, muzikanten en decorbouwers.

Het verhaal over Ruth is een prachtige vertelling, die ons niet alleen meeneemt naar een tijd van hongersnood en crisis, maar ook nog eens begint met de dood van drie personen. Net als in het Bijbelboek Ruth speelt Noömi, de schoonmoeder van de Moabitische Ruth, een belangrijke rol in de musical. Na alle ellende die haar overkomt verandert ze haar naam in Mara (‘de verbitterde’). Haar verdriet heeft een einde gemaakt aan wie ze ooit was. Later in het verhaal keert het tij en gaat Ruth een belangrijke rol spelen in haar geluk. Ruth verklaart met de woorden ‘Jouw land is mijn land, jouw God is mijn God’ intens diep met Naomi verbonden te zijn. Het verhaal van Noömi en Ruth is niet alleen een verhaal van hongersnood en verdriet, maar bovenal een verhaal van hoop. Het is een verhaal van graf tot wieg in plaats van andersom.

Uitvoeringen:
Zaterdag 15 juni 19.30 uur
Zondag 16 juni 14.30 uur

Toegang: 7,50 euro (tot 12 jaar gratis)

Voorverkoop:
Na afloop van de kerkdiensten
Ekster mode en wonen (Valge 31, Leens)

 
 
WELKOM! WELKOM!

Hartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente Leens - Mensingeweer! Op deze website kunt u van alles vinden over de kerk. In de menubalk hierboven kunt u de onderwerpen kiezen.

Surf eens rond op deze website om te kijken wat de kerk te bieden heeft. U bent natuurlijk ook van harte welkom in de kerk zelf, op zondag (zie het menu "Kerkdiensten") en door de week, bij één van de activiteiten voor jong en oud!

Voor de diensten van de komende zondagen kijkt u in het menu 'kerkdiensten'.  Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er elke week kindernevendienst. Voor de jongere kinderen is er oppas. Als de diensten in de Petruskerk zijn, is de  oppas bij iemand thuis. Voor de diensten in de Andreaskerk dan is de oppas in Pro Rege, achter de kerk.

 
Komende zondag, 26 mei... Komende zondag, 26 mei...
... begint de dienst in de Petruskerk om 9.30 uur en gaat ds. Pronk voor.


Klik hier voor meer informatie.
 
De nieuwe app chrch De nieuwe app chrch
Vanaf 1 maart 2019 is de app protestant niet meer beschikbaar. We stappen daarom over op de app Chrch; deze is vanaf heden beschikbaar.

Kijk hieronder voor meer informatie en hoe de installatie werkt.
lees meer ยป