WELKOM! WELKOM!

Hartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente Leens - Mensingeweer! Op deze website kunt u van alles vinden over de kerk. In de menubalk hierboven kunt u de onderwerpen kiezen.

Surf eens rond op deze website om te kijken wat de kerk te bieden heeft. U bent natuurlijk ook van harte welkom in de kerk zelf, op zondag (zie het menu "Kerkdiensten") en door de week, bij één van de activiteiten voor jong en oud!

Voor de diensten van de komende zondagen kijkt u in het menu 'kerkdiensten'.  Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er elke week kindernevendienst. Voor de jongere kinderen is er oppas in Pro Rege, achter de Andreaskerk.

 
Bijwonen kerkdiensten Bijwonen kerkdiensten

Door de verdere versoepeling van de maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het Coronavirus is het mogelijk om de erediensten te bezoeken. Dat is wel onder voorwaarden en met bijzonderheden; zie hiervoor het gebruikersplan.

Er is tijdens alle diensten kinderoppas en kindernevendienst in Pro Rege. Vanwege de aanwezigheid van de techniek zijn alle diensten vanuit de Andreaskerk.

lees meer »
 
Inloopkerk Inloopkerk

Elke dinsdag deze zomer bent u en ben jij van harte welkom in de Andreaskerk te Leens, van 13.00 uur tot 15.00 uur. Om stil te zijn, een kaars aan te steken, om te luisteren naar muziek en te bidden. Ook een kort praatje is mogelijk, wilt u een langer gesprek met onze hulppredikant ds. Gerbrand Segger, dan graag bellen voor een afspraak (06-21698680).

Inloopkerk wordt op meerdere plekken gehouden in Nederland, bijvoorbeeld ook in de Martinikerk in Groningen en in Haren. Vooral in deze tijd waarin gewoon kerkbezoek en pastoraat lastiger zijn, is het een waardevol bezinnings en -ontmoetingsmoment. Ook kunt u/kan jij het gebruiken om kennis te maken met onze invalpredikant en bijvoorbeeld nog even na te praten over de online-vieringen.

Naast de gebruikelijke regels, zoals handen reinigen bij de ingang en bij het verlaten van de kerk, wijzen wij u en jou op het volgende: als u verkoudheidsklachten heeft (dit geldt niet voor hooikoorts) de inloopkerk graag mijden; als u 70+ bent of bij een andere kwetsbare groep hoort, is het aan u om te beslissen of u wel of niet aan deze activiteit mee wilt doen; liever geen gebruik maken van het toilet.

Vriendelijke groeten namens de kerkenraad en de wijkteams, ds. Gerbrand Segger

 
De app chrch De app chrch
Met deze app heb je altijd de gegevens van de protestantse gemeente Leens-Mensingeweer onder handbereik. In deze app zijn de wekelijkse nieuwsberichten, de agenda en een dagtekst te bekijken. Verder zijn de diensten te beluisteren.

Kijk hieronder voor meer informatie en hoe de installatie werkt.
lees meer »