Uitstapjes en activiteiten Uitstapjes en activiteiten

Startzondag 23 september

'Een goed gesprek' is het thema van de startzondag dit jaar.
In de kerk voeren we gesprekken over van alles en nog wat.
Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was?
Dan gaat het in ieder geval om een echte ontmoeting, met tijd en aandacht.
Dan gaat het ook over wat ons bezighoudt, bezielt.
Wat we daaraan beleven en wat we daarvan door willen geven aan onze
kinderen, aan onze vrienden en buren wellicht.

Zondag 23 september is het startzondag.
Na de dienst is er in Pro Rege koffie/thee en fris voor de kinderen.
Daarna willen we een wandeling maken door het dorp, op de manier zoals Jezus met de Emmaüsgangers ook deed.
Na de Emmaüs wandeling is er een broodmaaltijd in Pro Rege.

Emmaüs wandeling rondom de borg:
Mensen maken een wandeling vanaf de kerk - Achtervalge - Borg en weer terug. Onderweg hangen er een aantal afbeeldingen / rebussen over een bepaald bijbelverhaal. Er wordt gelopen met groepjes van 3. Voor vertrek krijgen ze een aantal gespreksonderwerpen op papier mee, wat kan variëren van hoe je leven er uit ziet (gezinssamenstelling, beroep etc) tot levens- en geloofsvragen. Hierover spreken ze onderweg en ondertussen lossen ze tijdens de wandeling de afbeeldingen onderweg op. Uiteraard kunnen mensen met een rolstoel goed mee met deze wandeling.

Emmaüs wandeling in Pro Rege:
Met name voor de mensen die niet het hele stuk kunnen wandelen. De opzet is redelijk hetzelfde. Dezelfde gespreksvragen zullen worden gebruikt, alleen zal nu vooraf worden geloot met wie je het gesprek zal hebben.

Voor de kinderen zijn er passende spelletjes. Met o.a.
Geloof- / blindemanspel voor de jeugd en kinderen
Wanneer kinderen liever willen knutselen of spelen of met de wandeling mee willen is dit natuurlijk prima.

Vraag maar raak
Enkele vrijwilligers gaan één voor één op een stoel in de kring met de kinderen zitten. De kinderen mogen vragen wat ze willen over het geloof en de ervaring hiermee van de persoon op de stoel. Ook mag er naar levenservaringen gevraagd worden. Zo ontstaat gesprek tussen diverse gemeenteleden en de kinderen.
Ook zijn we bezig om een springkussen te reserveren voor de kinderen.

Wij nodigen iedereen van harte uit om hier aan mee te doen.
Neem gerust uw familie of buren of iemand die u kent mee.

Tot ziens op de Startzondag,
Wijk1

Terug in de tijd van Ot en Sien

Op zaterdag 26 mei organiseert de diaconie het jaarlijkse uitje voor iedereen die zin heeft om mee te gaan. Dit jaar gaan we naar de museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen. Ga de uitdaging aan en stap 100 jaar terug in de tijd.

Terug naar de tijd van Ot en Sien. Bekijk het klaslokaal, het kerkje, de dokterspraktijk en de kruidenierswinkel van toen.

We vertrekken om 13 uur vanaf Pro Rege. We rijden naar Surhuisterveen om daar het museum te bezoeken. Koffie en thee met iets lekkers wordt u aangeboden. Om 15.30 uur is er een huifkarrentocht waar ook iedereen aan mee kan doen, Ook mensen die in een rolstoel zitten of een rollator gebruiken. Na de huifkarrentocht is er nog gelegenheid om wat te drinken en daar worden een paar hapjes bij geserveerd.
Om ongeveer 17.30 uur zullen we terug zijn in Leens.

Tot 18 mei kunt u zich opgeven bij klasiena de vries, telefoon 572180 of e-mail Geeft u even door of u van huis opgehaald wilt worden en of er een rollator of rolstoel mee moet?

Dinsdag 24 april 2018
Schuif aan tafel, inloop 17.30 uur

Donderdag 25 januari 2018

Zondag 10 december 2017
Kerstmiddag voor iedereen aanvang 16.00 tot 19.00 uur
Thema: "Wek mijn zachtheid weer"
De deurcollecte is bestemd  voor Moldavie

Schoenmaatjes,
Ik mag jullie wat vertellen over “ schoenmaatjes” ook wel schoenendoos actie genoemd . Samen met de diaconie hebben we er voor gekozen om u en jullie er over te informeren. Wat is schoenmaatjes?
Schoenmaatjes is een actie van Edukans. Met de schoolspullen in jouw schoenendoos help je de kinderen op school. Heel belangrijk , omdat je op school leert hoe je later voor jezelf kan zorgen.
Het is ook mogelijk om “losse” spulletjes in te leveren. Hierbij moet u denken aan schoolspullen, knuffels, tandenborstel enz. Deze informatie staat ook in de folder. Daarnaast is een financiële bijdrage ook van harte welkom. Een pakje verzenden in Nederland kost veel geld. Een schoenendoos versturen naar een ver land kost nog meer geld, daarom is een financiële bijdrage van harte welkom.
Voor de meegebrachte spulletjes staat er een krat in de hal van de kerk. Voor een financiële bijdrage komt een dichte doos in de hal van de kerk, waarin u uw bijdrage in kunt deponeren.
De uiterste inleverdatum van de “losse” spullen is zondag 3 december a.s.
De uiterste inleverdatum van de schoenendoos en/of financiële bijdrage is 10 december a.s.
In de folders die vorige week zijn uitgedeeld staat vermeld wat er in de doos wel en niet kan. Ook zit er een sticker in de folder waarop u/jij kunt invullen voor wie je een doos wilt vullen. Verzendkosten er bij doen mag, maar hoeft niet. Elke bijdrage is welkom.
Voor eventuele vragen kunt u bij Aaf de Weerd of bij Naomi Koning terecht. Wij hopen op een goede opbrengst!

Donderdag 23 november 2017

Dinsdag 16 mei 2017

Zaterdag 13 mei 2017
Menkemaborg Uithuizen 13.15 uur pro rege