Actie schoenmaatje

In onze kerk vindt vanaf nu tot en met 3 december actie schoenmaatje plaats.
Schoenmaatjes is een actie van Edukans. Met de schoolspullen in jouw schoenendoos help je de kinderen op school. Heel belangrijk , omdat je op school leert hoe je later voor jezelf kan zorgen.

Het is ook mogelijk om “losse” spulletjes in te leveren. Hierbij moet u denken aan schoolspullen, knuffels, tandenborstel enz. Deze informatie staat ook in de folder. Daarnaast is een financiële bijdrage ook van harte welkom. Een pakje verzenden in Nederland kost veel geld. Een schoenendoos versturen naar een ver land kost nog meer geld, daarom is een financiële bijdrage van harte welkom.

Voor de meegebrachte spulletjes staat er een krat in de hal van de kerk. Voor een financiële bijdrage komt een dichte doos in de hal van de kerk, waarin u uw bijdrage in kunt deponeren. De uiterste inleverdatum van de “losse” spullen is zondag 3 december a.s. De uiterste inleverdatum van de schoenendoos en/of financiële bijdrage is 10 december a.s. Voor eventuele vragen kunt u bij Aaf de Weerd of bij Naomi Koning terecht. Wij hopen op een goede opbrengst!

Kerstwandeling Leens 16 december

Op zaterdag 16 december organiseren de beide kerken van Leens samen met dorpsbelangen een kerstwandeling door het dorp. Vanaf de parkeerplaats van de gereformeerde kerk vrijgemaakt loop je langs onder andere het gemeentehuis, de Petruskerk en de muziektempel. Onderweg worden scenes uit het kerstverhaal uitgebeeld en is er volop muziek. Ook wordt onderweg de inwendige mens verzorgd.

We hopen op veel belangstelling tijdens deze gezellige en sfeervolle wandeling. Starten kan tussen 16 en 17 uur. De wandeling duurt ongeveer een uur en deelname is gratis.

De organisatie is nog op zoek naar mensen die mee willen werken. Maak je muziek of wil je graag meespelen in één van scenes? Meld je dan aan bij Bert Boven, Margriet van Duinen, Judith Veenstra of Gerard Spoelman.

Extra inzameling voedselbank 5 november

Voor de oogstdienst op a.s. zondag 5 november  wordt u allemaal van harte uitgenodigd een bijdrage te doen aan een extra inzameling voor de Voedselbank.

U kunt hiervoor zelf een keuze maken wat u mee wilt nemen met behulp van de bijgevoegde lijst:
koffie, thee, suiker, koffiemelk,
rijst, pasta, worsten, bak- en braadproducten, kuipjes boter, blikgroenten, houdbare melk, pannenkoekmix, wasmiddelen.

U kunt ook meenemen wat u toevallig in huis hebt. Het moeten dan wel houdbare producten zijn.

Uw bijdrage wordt deze keer voorin de kerk verwelkomd, naast de Oogstdienstbloemschikking.

Namens de diaconie hartelijk dank!

Organisten Hinszorgel in het zonnetje gezet

Op zondag 10 september 2017 heeft de Stichting Hinszorgel Leens i.s.m. de beide kerken in het dorp een afsluitende vesper georganiseerd.
In een goed gevulde kerk werkten de beide organisten van de Petruskerk een heel aansprekende vesper af o.l.v de predikant van de PKN gemeente Michiel Pronk.

lees meer ยป

Startweekend 23 en 24 september: kerkproeverij!

Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt het startweekend van onze gemeente plaats met als thema kerkproeverij. Iedereen is uitgenodigd om de activiteiten bij te wonen!

Zaterdag:
Groep 1 t/m 4, 10-12 uur, Pro Rege: Koekjes bakken
Vanaf groep 5 t/m 99 jaar, 14-16 uur,Bowlen, vertrek 13.30 Pro Rege
Vanaf 18.00 uur: Barbeque in de tuin van Pro Rege

Voor de bbq: geef je op bij Naomi Koning (

Zondag:
9.30 uur: Startdienst in de Andreaskerk
Na de dienst zal het thema op een andere manier ingevuld worden. Wijkteam 4 organiseert dit jaar de activiteiten na de dienst. Het zullen activiteiten zijn voor jong en oud. De gezamenlijke lunch zal een proeverij worden van diverse gerechten met een bijbelse uitleg. Wijkteam 4 nodigt iedereen van harte uit voor de activiteiten en de lunch!

Deurcollecte 24 september: Noodhulp aan Sint Maarten

We hebben allemaal de verwoestende beelden gezien die door de orkaan Irma zijn ontstaan. Vele mensen hebben geen onderdak meer en er is een ernstig tekort aan water en voedsel. De diaconie heeft daarom besloten om de deurcollecte van 24 september hiervoor te gebruiken. Wij bevelen deze collecte van harte bij u aan.

De geplande collecte voor de stichting Vluchteling komt hiermee te vervallen. De diaconie heeft besloten in plaats van deze collecte hiervoor een gift over te maken.

Vesperdienst 10 september

Dit jaar gedenken wij dat Stichting Hinszorgel Leens 50 jaar orgelconcerten georganiseerd heeft. Bij deze herdenking is het goed om als dorp stil te staan bij het feit dat dit orgel in 1733 is neergezet om de gemeente te dienen en om de lofzang gaande te houden.

Daarom willen wij u van harte uitnodigen op zondag 10 september om 19.00 uur in de Petruskerk. In deze vesper zal er d.m.v orgelspel en samenzang en gesproken woord invulling aan worden gegeven.

Nodig uw buren en kennissen uit om dit mee te maken! Na afloop is er koffie en een drankje!

Gezamenlijke tentdienst zondag 3 september

Op zondag 3 september is er de gezamenlijke tentdienst tijdens de Leensterdagen. De aanvang is om 14.30 uur in de tent bij Koningstate. Het thema van de dienst is: ‘Opbloeien’. De chr. muziekvereniging Wilhelmina zorgt voor de muzikale begeleiding. Wij hopen op uw aanwezigheid. Er zijn stoelen aanwezig.

Uitslag Sirkelslag 2017

Op 3 februari deed de club 12-17 jaar mee aan Sirkelsag. Ze namen het op tegen ruim 6000 jongeren verdeeld over 462 groepen in Nederland. De club is landelijk geëindigd als nummer 12 en was winnaar van de provincie Groningen!

Bekijk het fotoalbum voor een reportage.